Rucni rad
LINKOVI

GALERIJA
IZRADA
POCETNA
KONTAKT
www.ploska.net
ploska by seva 2006-2008.
Ova strana je napravljena kako bi se svaki potencijalni kupac mogao lako upoznati sa naeinom izrade ploske i samim tim uvideo u prednosti naše ponude.

                        Svaka ploska je ručni rad i samim tim pretstavlja unikat.

Ploska tj. eutura se sastoji iz balona za rakiju okovanog mesinganim obrueem i  grljka. Balon, koji je ujedno i najvažniji deo ploske, izradjen je iz tri dela: drvenog prstena oko koga su mesingani obrueevi i dva dna izrezbarena razlieitim motivima.  U unutrsnjosti balona se NE nalazi staklena (niti bilo kakva druga) boca, vea su pomenuti delovi sastavljeni posebnom tehnikom sušenja drveta (svaka ploska se suši najmanje jednu godinu), bez upotrebe lepka ili kakvog drugog fiksativa. Važno je napomenuti da se ploska može odmah upotrebiti, tj. nije je potrebno pre sipanja rakije potapati u vodu kako bi nabrekla (što je inace slucaj sa drugim ploskama kod kojih je drveni prsten sklapan iz više delova).
Specijalna metoda uklapanja, bez lepka podrazumeva da je rakija u kontaktu samo sa prirodnim materijalom, drvetom , što je ujedno i garancija našeg kvaliteta.
Sa obe strane su izrezbareni motivi koje sami birate (ikone, srpska kokarda...), a mnogi vole da i njihovo ime ukrasi odredjeni deo ploske.

Takodje izradjujemo i ikone rezbarene u drvetu kao i bardaeiae (burenca za rakiju).